jiné moučníky

3. dubna 2010 v 17:31 |  RECEPTY

Buchta snů

5 vajec, 200g cukru krystal, 1 vanilkový cukr, 1 dcl vody, 1dcl oleje, 1/2 prášku do pečiva, 250g polohrubé mouky

Postup: žloutky,cukr a van.cukr šleháme, postupně přidáváme vodu a ke konci šlehání vlijeme olej. Pak přidáme mouku a práškem do pečiva a na konec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
Větší polovinu těsta nalijeme na plech, do druhé poloviny dáme kakao a nalijeme na světlé. Na syrové těsto nalijeme horký pudink /2 prášky na 1 litr mléka/. Celé upéct a na horké dát 3 zakysané smetany oslazené podle chuti. Můžeme přidat i trochu rumu. Smetany může být i méně. Nakonec celé posypeme grankem nebo strouhanou čokoládou.

nmjc


Božský perník

Ingredience

3 hrnky hladké mouky, 2 hrnky mléka, 1 hrnek oleje, 1 a 1/2 hrnku cukru, 1 vejce, 2 lžíce kakaa, 3 lžíce rumu, 1 lžíce marmelády, 1 čokoládový pudinkový prášek, 1 skořicový cukr, 1 prášek do perníku, 1 prášek do pečiva

Postup

V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme ostatní, dobře promícháme a upečeme na plechu vyloženém papírem na pečení ( asi 30 minut při 180 - 190 °C). Vychladlý perník můžeme polít libovolnou polevou.
Těsta je hodně, takže je třeba použít velkou mísu a ten největší (radši hlubší) plech co máme. Při pečení ještě nabude do výšky.

nmjc





Drobenkový koláč s tvarohem

Ingredience

drobenka: 500 g polohrubé mouky, 150 g moučkového cukru, půl sáčku prášku do pečiva, 200 g másla, 1 vejce, 1 vrchovatá lžíce kakaového prášku
náplň: 500 g tvarohu, 100 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 vejce, 500 ml mléka

Postup

Všechny suroviny na náplň rozmícháme dohladka, případně rozšleháme elektrickým šlehačem. Vznikne velmi řídká hmota.
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme na kousky posekané máslo a rukama vyrobíme drobenku. Přidáme k ní celé vejce, vidličkou rozmícháme a pak opět rukama dovypracujeme.
Polovinu drobenky odsypeme do jiné misky a zapracujeme do ní kakao.
Na plech vyložený papírem na pečení nasypeme hnědou drobenku a rovnoměrně rozprostřeme po plechu. Na ni opatrně nalijeme tvarohovou hmotu, kterou posypeme světlou drobenkou.
Plech vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme do zrůžovění povrchu (cca 30-40 minut). Krájíme až po úplném vychladnutí
nmjc

Míša řezy

Ingredience

těsto: 5 vajec, 5 lžic moučkového cukru, 2 lžíce oleje, 5 lžic polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 2 lžíce kakového prášku
krém: 250 g másla, 500 g tvarohu, 150 g moučkového cukru
poleva: 100 g čokolády na vaření, 80 g másla nebo hery, 2 lžíce mléka

Postup

Žloutky s cukrem ušleháme do husté pěny. Vmícháme olej, po částech mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Upečeme (200°C asi 10 minut) a necháme vychladnout.
Zatím připravíme krém: máslo s cukrem ušleháme a po částech zašleháme tvaroh. Krém natřeme rovnoměrně na vychladlý piškot a než připravíme polevu, necháme ztuhnout v ledničce.
Tuk necháme rozpustit, nasypeme do něj na kousky rozlámanou čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a nespojí s máslem (herou). Vmícháme lžíci mléka, a teprve po důkladném rozmíchání přidáme druhou. Pořádně vymícháme dohladka a polijeme moučník. Krájíme po zatuhnutí
nmjc


Koka řezy

150g polohrubé mouky, 5 vajec, 200g cukru, 3 lžíce teplé vody, 3 lžíce oleje
Krém: 200g másla, 1 balíček Koka sušenek, cukr dle chuti, 1 šlehačka - utřeme máslo s cukrem, přidáme rozemleté Koka a vmícháme šlehačku.
Postup: ušleháme žloutky s cukrem, přidáváme teplou vodu a nakonec olej. Potom vmícháme mouku a nakonec sníh z bílků. Upečeme na menším pechu. Po vychladnutí namažeme krém a polijeme rozpuštěnou čokoládou.
nmjc

Kakaovník

300g polohrubé mouky, 200g cukru moučka, 40g kakaa, 1 prášek do pečiva, 100g rozpuštěného másla, 1/4 l vlažného mléka, 3 lžíce oleje, 2 vejce
Poleva:250g cukru, 100g másla, 30g kakaa, 3 lžíce rumu, 2 lžíce vařící vody
Postup: v míse smícháme mouku, cukr, kakao a prášek a přidáme ostatní suroviny. Měchačkou zamícháme a vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný pekáč. Hned po upečení (na teplou buchtu) polít polevou a posypat kokosem.

nmjc


Kefírová buchta

Posted Červen 23rd, 2007 by zacalova
Suroviny:
1/2 skleničky oleje, 3 skleničky polohrubé mouky, 2 skleničky krystalového cukru, 1 lžíce kakaa, 1 kávová lžička jedlé sody, 1/2 l kefíru (místo kefíru můžeme použít i podmáslí), 1 vejce.
Postup:
vše se zamíchá dohromady, dá se na vymazaný a moukou vysypaný plech, pečeme ve vyhřáté troubě.
Poleva:
6 dkg 100% tuku, 6 dkg cukru, 2 dkg kakaa, 1 lžička bramborové moučky, 2 lžíce mléka.

nmjc

Raffaello

Posted Červen 20th, 2007 by zacalova
Těsto:
1/2 hrnku oleje, 2 vejce, 1 hrnek mléka, 1 balíček prášku do pečiva, 3/4 hrnku moučkového cukru, 2 hrnky polohrubé mouky.
Poleva:
250 ml šlehačky
Drobení:
1/2 hrnku moučkového cukru,3/4 hrnku strouhaného kokosu
Postup:
ze všech surovin na těsto vyšleháme hladkou hmotu, kterou vylijeme do vymazaného a moukou vysypaného hlubokého plechu.



nmjc

Jablkový závin

300g hladké mouky, 100g změklého másla, 50 g sádla, 2 žloutky, trochu soli,        1dcl mléka, cukr, 1/2 kostky droždí
Postup: z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Všechny suroviny spojíme v těsto, nenecháme kynout a hned děláme 2 záviny. Vyválíme ovál, posypeme strouhankou, nandáme nastrouhaná jabka, posypeme cukrem, skořicí, rozinkami a nasekanými ořechy. Zabalíme závin a dáme péct do středně teplé trouby. Upečené pocukrujeme.
nmjc
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama