krémy

3. dubna 2010 v 17:27 |  RECEPTY

Čokoládový krém


28 dkg tuku stela(hera ne je řídká)
2 dkg ztuž. tuku trošku nahřát
2 dkg suš. mléka
6 dkg cukr moučka
1dkg glukozy
10 dkg rozpuštěné čokolády
mandlové aroma
tuk má pokoj. teplotu vyšleháme s cukrem přidáme ztuž. tuk a ostatní suroviny, čokoládu vmícháme naposled.
Opět lze použít na cukroví- trvanlivost v chladu asi 3 týdny.

Recept na karamel do šlehačky a krému.


recept na karamel -příprava toho ze salka mi přijde zdlouhavá!
A nebojte vařila jsem ho v práci 27let tak je vyzkoušený.
Postup:
do hlubšího kastrolu dáme 37dkg cukru krupice a na rozpustíme a upálíme ho do hněda,pořád mícháme, pak ho zalijeme 32 dkg šlehačky opatrně stříka to a rozvaříme. Nakonec ho přecedíme a při pokojové teplotě necháme vystydnout, pak ho skladujeme v lednici. Před použitím vyšleháme a podle chuti zlehka přidáváme k vyšlehané šlehačce my jsme v práci používali rostlinnou. Ale kdysi i tu normální.


Jahodový krém


1/2 L jahod
1/4 L vody ( já ji dávám podstatně mín když jsou z mrazáku tak skoro nic)
2 jahodové pudinky
cukr podla chuti. Vše uvaříme, necháme schladit.
1 kostka másla
Poté si trochu našlehám máslo a přidávám jahody šlehám někdy přisladím.
Mažu na piškotové těsto nebo olejové. Naposled mi zůstal krém tak jsme ho nastříkala zdobítkem na dětské piškoty a po stuhnutí v chladnu polila čokoládou.
Tip:
Krém lze použít na dort, je vynikající.



Krém z vaječného koňaku


300 g másla, 3 vařené a prolisované žloutky, 3 polévkové lžíce salka (já používám to v tubě), 50 g moučkového cukru, 2 polévkové lžíce rumu, 1 polévková lžíce drobků z piškotů


Pařížský čokoládový krém


2dl silné černé kávy, 150g horké čokolády ( tabulková čokoláda), 2 polévkové lžíce maizeny, 4 polevkové lžíce vody, 250g másla 2 žloutky, 5 polévkových lžic práškového cukru.
Kávu přecedíme, čokoládu dáme zavřít do kávy, přilejeme maizenu rozmíchanou ve vodě a uvaříme hustou kaši, necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem a žloutky, přidáme kaši a do hladka vymícháme.



Čokoládový krém

Ingredience

250 g másla, 300 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 1 vanilkový cukr, 120 g moučkového cukru, 50 - 100 g čokolády na vaření

Postup

Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout. Máslo s cukrem pořádně našleháme. Postupně po lžících vešleháváme vlažný pudink a potom po troškách rozpuštěnou (ne teplou!) čokoládu. Pořádně našleháme.
Přidáno: 31.8.2007


Kakaový krém s nutellou

Ingredience

500 g másla, 100 g moučkového cukru, 1 Zlatý klas (nebo vanilkový pudink), 400 ml mléka, 30 g kakaového prášku, 200 g nutelly, 2 lžíce rumu

Postup

Z mléka a Zlatého klasu uvaříme hustou kaši, necháme vychladnout. Máslo s cukrem a prosátým kakaem ušleháme do pěny. Po lžících postupně zašleháváme uvařený vychladlý Zlatý klas (pudink) a pak nutellu. Nakonec vešleháme rum. Dobře vyšleháme do hladkého krému.


Kapučínový krém

Ingredience

400 ml mléka, 1 prášek Zlatý klas, 250 - 300 g másla, 150 g moučkového cukru, 2 vrchovaté lžíce oříškového (nebo jiného) kapučína

Postup

Z mléka a zlatého klasu uvaříme hustou kaši a necháme vychladnout. Máslo s cukrem ušleháme do bílé pěny a po lžících postupně zašleháme kaši. Nakonec vešleháme kapučíno (prášek).


Karamelová šlehačka (do dortu)

Ingredience

750 ml smetany ke šlehání (pužívám Rama Cremefine), 300 g krystalového cukru, 1 želatinový ztužovač

Postup

Do suchého kastrolu nasypeme cukr, postavíme na plotýnku a za stálého míchání necháme zkaramelizovat (úplně se rozpustí a zezlátne). Mezitím v jiné nádobě zahřejeme 250 ml smetany. Karamel odstavíme a zalijeme teplou (skoro horkou) smetanou (pozor, zasyčí to a vyvalí se oblak horké páry). Zamícháme (vznikne nesourodá hmota s menšími či většími kousky), vrátíme na plotnu a na mírném ohni mícháme, dokud se nerozpustí poslední kousky a nevznikne hladká hmota. Pak odstavíme a necháme vychladnout. Na noc uložíme do ledničky.
Druhý den ke karamelové šlehačce (bude hodně hustá) přilijeme zbývajících 500 ml smetany (vychlazené), promícháme a společně ušleháme elektrickým šlehačem na hustý krém.
Ve velké míse rozšleháme ztužovač s vodou a spojíme s karamelovou šlehačkou (postupujeme podle návodu na sáčku).
Touto šlehačkou plníme dorty.


Karamelový krém s pudinkem

Ingredience

1 plechovka Salka, 250 g másla, 300 ml mléka, 1 sáček karamelového pudinkového prášku

Postup

Plechovku se salkem vložíme do hrnce s vodou a necháme pomalu vařit 90 minut, nejlépe aspoň den dopředu. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout (občas zamíchat, ať se neutvoří škraloup). Máslo ušleháme a po částech pomalu vešleháváme napřed pudink a pak vychladlé salko. Dobře vyšleháme do hladkého krému.


Kávový krém s jíškou

Ingredience

50 g másla, 80 g hladké mouky, 100 g cukru, 1/4 l černé kávy, 200 g másla, 50 g cukru

Postup

50 g másla rozpustíme, odstavíme z plotny a přidáme mouku a 100g cukru. Vrátíme na plotnu a mícháme až se jíška spojí. Zalijeme kávou a vymícháme hustou kaši. Když zhoustne, odstavíme z plotny. Utřeme 200 g másla s 50 g cukru a po lžících vešleháme vychladlou kaši. Třeme, až krém hodně nabude.


Krém s nutellou

Ingredience

250 g másla, 1 vanilkový pudinkový prášek, 300 ml mléka, několik lžic nutelly

Postup

Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout. Máslo s několika lžícemi nutelly ušleháme do pěny. Pak postupně po lžících vešleháváme pudink. Ochutnáme a v případě potřeby můžeme ještě přidat nutellu. Její množství závisí na tom, jak sladký krém chceme - je dost sladká, takže už není potřeba používat cukr, případně na tom jak moc do hněda chceme krém obarvený.


Lískooříškový krém

Ingredience

300 ml mléka, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 250 g másla, 100 g moučkového cukru, 1 sáček lískooříškové polevy (prodává se hotová, stačí nechat roztát v teplé vodě)

Postup

Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout. Polevu rozehřejeme a rovněž necháme vychladnout. Máslo s cukrem ušleháme do pěny a postupně po lžících zašleháváme pudink. Pak po troškách přiléváme a zašleháváme rozpuštěnou (ne teplou!) polevu. Polevu nemusíme použít všechnu, jen podle chuti, případně podle požadovaného barevného odstínu. Pořádně vyšleháme.


Pudinkový krém

Ingredience

250 g másla, 300 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 150 g moučkového cukru, lžíce rumu nebo vanilkové tresti

Postup

Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout, občas mícháme aby se nevytvořil škraloup. Máslo s cukrem vyšleháme a po lžících zašleháváme vychladlý pudink. Nakonec zašleháme rum nebo tresť.


Vanilkový krém s gustinem

Ingredience

200 g másla, 100 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 25 g gustinu (jemný kukuřičný škrob), 250 ml mléka, 2 lžičky vanilkové tresti

Postup

V půl hrnku mléka rozmícháme gustin a vanilkový cukr. Ostatní mléko zahříváme v hrnci. Do horkého vlijeme obsah hrnku a za stálého míchání uvaříme kaši. Necháme vychladnout za občasného zamíchání. Máslo s cukrem ušleháme do pěny, po lžících vešleháme vlažnou kaši a nakonec tresť.





 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama