polevy

3. dubna 2010 v 17:28 |  RECEPTY

Čokoládová poleva


20 dkg čokolády na vaření
25 dkg stoprocentního tuku
1 balíček kakaa (100g) - přesít
kousek másla
Polevu můžeme použít na polévání drobného cukroví i řezů. Je krásně hladká a lesklá.

Lesklá čokoládová poleva


1 žloutek
8-10 lžic mléka
1/2 kakaa (nejlépe holandské)
10 dkg mletého cukru - vyšlehat nad párou do zhoustnutí
a přidat 7,5 dkg tuku - dávám napůl ztužený tuk a cukrářskou Lukanu......
na patrový dort je třeba poleva ze dvou dávek......
je lesklá a měkká při krájení,ale když se spletete při zdobení, už to neopravíte.
Je tak lesklá, že je na ní vidět i prach.
POZOR: nejde zdobit dečkou a krémem - určitě by se to přilepilo.
Zdroj: Dana Valoušková

Žloutková poleva na řezy


4 žloudky, 16 dk.moučkového cukru, půl vanilkového cukru, třu ručně, krájím až když poleva neteče, nesmí ale moc zaschnout aby se nelámala.
zdenka Red rose


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama