řezy

3. dubna 2010 v 17:30 |  RECEPTY

Černoščiny prsa



Posted Listopad 16th, 2009 by zacalova
155 g nepomletého máku, 5 bílků, 3 žloutky, 160 g moučkového cukru, 175 g polohrubé mouky, 250 g tuku (Hera), 1 lžička prášku do pečiva, 2 lžíce kokosu
Krém: 500 ml mléka, 2 vanilkové pudinky, 100 g krystalového cukru, 2 lžíce rozpustné kávy, 250 g másla, 250 g tuku (Hera)
Nálev: 100 ml vody, 50 ml rumu, 3 lžíce sirupu, 50 g cukru
Čokoládová poleva: 100 g čokolády na vaření, 50 g ztuženého tuku
Dále budeme potřebovat: papír na pečení, 1 balíček kulatých piškotů
ernoščiny prsa.jpg

dcjncd


Nugátová roláda s pařížskou šlehačkou

Posted Březen 26th, 2009 by zacalova
suroviny:
6 vajec, 140 g cukru krupice, 40 g hladké mouky, 40 g polohrubé mouky náplň: 400 ml šlehačky, 2 ztužovače, 4 vrchovaté lžičky kakaa, cukr moučka podle chuti, 200 ml šlehačky. 1 ztužovač, 400 g nutelly dohotovení: strouhaná čokoláda, ozdoby z čokoládové modelovací hmoty
Nugátová roláda s pařížskou šlehačkou
dcjncd

Kávová roláda s kávovým krémem

Posted Březen 6th, 2009 by zacalova
suroviny:
6 vajec, 140 g cukru krupice, 80 g hladké mouky , 3 lžičky kakaa, 1 lžička mleté zrnkové kávy
krém: 250 ml mléka, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 200 g másla, 100 g cukru moučka, mletá zrnková káva a rum podle chuti poleva: 1 lžička instantní kávy, 3 lžíce moučkového cukru, 1 až 2 lžíce vlažné vody,
1 lžička rozpuštěného 100% tuku
dohotovení: čokoládová kávová zrna
Postup:
P2288553.jpg
dcjncd

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Posted Únor 18th, 2009 by zacalova
200 g polohrubé mouky, 4 vejce, 200 g cukru krupice, 4 lžíce horké vody do žloutků, 2 lžičky kypřícího prášku
Krém: ½ l mléka, 2 jahodové pudinky, 1 vanilkový cukr, 1 tvaroh, 250g másla (Hery), 4 - 5 lžic cukru
1 šlehačka v prášku (já jsem použila dvě), nastrouhaná čokoláda
Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink a za občasného míchání ho necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s vanilkovým cukrem a postupně zašleháme tvaroh a vychladlý pudink.


Piškot s pudinkovým krémem.jpg
dcjncd

Punčové strakaté řezy

Posted Únor 18th, 2009 by zacalova
1 hrnek = 250 ml, 1 lžíce = 1 polévková lžíce
Piškotové těsto: 6 vajec, 6 lžic teplé vody, 6 lžic cukru krupice, 5 lžic polohrubé mouky, ½ balíčku kypřícího prášku do pečiva
Barevné těsto: 7 vajec, 2 hrnky práškového cukru, 250 g másla., 2 hrnky polohrubé mouky, ½ balíčku kypřícího prášku do pečiva, kakao, červené potravinářské barvivo
Sirup: 500 ml ovocného sirupu (červeného - malina, jahoda), 100 ml rum - smícháme
Punčové strakaté řezy.jpg
dcjncd

Tiramisu

Posted January 25th, 2009 by zacalova
Korpus (1plát na plech ) :
6 vajec
180g hladké mouky
140g pískového cukru ( +2 vanilkové cukry)
40 ml oleje
trochu rumu
špetku prášku do pečiva
Bílky šlehám se špetkou soli, pak přidám pískový cukr, vyšlehám do husté pěny ,
dále přidám žloutky, olej, rum a stále šlehám. Nakonec opatrně vmíchám prosátou
mouku se špetkou prášku do pečiva.Peču asi 10 minut na 190°C.
Krém :
2 pomazánková másla ( bez příchuti)
2 smetany ke šlehání
2 ztužovače do smetany ke šlehání
cukru dle chuti - asi 100g
11.jpg
dcjncd

Roláda (Swiss roll)

Posted Listopad 11th, 2008 by zacalova
4 vejce pokojove teploty
100g piskoveho cukru
100 g presate hladke mouky
1 lzicka prasku do peciva
Pro naplneni budeme potrebovat malinovy dzem a 300 ml smetany na slehani
, + cerstve ovoce (napr. jahody, maliny atd.)
rolada.jpg
dcjncd

Královské řezy

Posted Červenec 17th, 2008 by zacalova
Těsto:
400 g polohrubé mouky,30 g droždí,2 lžíce pískového cukru,2 dl mléka,60 g tuku,1 vejce,špetka soli,tuk na vymazání plechu
Náplň:
asi 750 g rybízu nebo jiného ovoce (výborné jsou i ostružiny),3 - 4 vejce,500 g měkkého tvarohu, 1 dl smetany ke šlehání,150 g pískového cukru, 1 balíček vanilinového cukru,1 balíček pudinkového prášku s vanilkovou příchutí.
P1010084.jpg
dcjncd





Růžové řezy

Posted Květen 26th, 2008 by zacalova
PIŠKOT:
6 žloutků
11 dkg cukru
3 malinové pudinky
1/2 prášku do pečiva
6 bílků /ušlehat sníh/
KRÉM:
2 vanilkové pudinky
asi 400 ml mléka
1 máslo
250 g ml.cukru
Domácí focení 620.jpg
dcjncd

Střecha


Střecha s ovocným krémem:
Světlý plát:
4 vejce, 1 vanilkový cukr, 140g cukru krupice, 4 lžíce oleje, 160g polohr. mouky
Tmavý plát:
stejný jako světlý, jen přidat asi 2 vrchovaté lžíce kakaa(nebo podle chuti), celková váha mouky a kakaa však musí zůstat 160g.
Krém:
400g másla, cukr moučka dle chuti, moučná kaše (2 vrchovaté lžíce polohr. mouky, 1/4l mléka - uvařit hustou kaši, do které přidáme kousek 100% tuku a 1vanilkový cukr), kompotované mandarinky a jahody.
Postup:
Snímek 113 (Small).jpg
dcjncd

Biskupský chlebíček II.


Ingredience:
150 g hladké mouky, 120 g tuku (Hera), 150 g moučkového cukru, 4 žloutky, tuhý sníh ze 4 bílků, 1/2 prášku do pečiva
Náplň:
100 g posekané čokolády na vaření, 1 balení rozinek, 2 dcl (sklenka) sekaných ořechů
Postup přípravy:
všechny suroviny smícháme, nakonec jen vmícháme posekanou čokoládu, rozinky a ořechy. Takto připravené těsto dávame do vymaštěných a vysypaných srnčích hřbetů (2 kusy) a upečeme

dcjncd


Roláda stáčená za studena

Posted Březen 29th, 2008 by zacalova
6 vajec, 14 dkg krupicového cukru, 8 dkg hladké mouky


Roláda stáčená za studena.jpg
dcjncd



ŘEZY MARGOT


ŘEZY Z "MARGOT"
2 celá vejce
1 hrnek krystal krupice
1-1½ čokolády MARGOT - nastrouhat
1 vanilkový cukr
8 - 10 lžic mléka
3 lžíce oleje
1 šlehačka
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 střední jablka - nastrouhat
Vše rozmícháme v misce, pečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu.
Vychladlé poléváme polevou.
Poleva:
15 dkg másla
15 dkg mletého cukru
1 žloutek
3 lžíce rumu
2 lžíce kakaa

dcjncd



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama